joi, 10 septembrie 2009

Ciorba de vacuta
















Ingrediente

1/4 kg carne de vacuta
1 ceapa mica
2 morcovi mici
1 patrunjel mic
1 ardei verde mic
1 lingura otet
3 linguri bulion
sare
vegeta
piper alb
tarhon
leustean
2 catei usturoi

Mod de preparare:
Se pune la fiert carnea de vacuta in apa rece cu 1/2 lingura vegeta. Cand este aproape gata, se adauga ceapa taiata in 6, morcovii si patrunjelul rasi, ardeiul taiat felii subtiri. si peste 5 minute otetul si bulionul. La sfarsit, se adauga piperul, sare daca mai e nevoie, frunza de leustean, tarhonul si cei doi catei de usturoi maruntiti. Mod de servire Se poate servi cu iaurt sau smantana, dar e important sa fie fierbinte.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu