![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtgszID6mJlvYw4Vn3Wp-_ImX5UL9cvCc4DSShSJ22cFOW8xXecHZGjkSG6hcwEQjWlSgI2-wFUjbsInaEc3NODFX3Sn1GYeCzjYMpc5aDBAe5zZrhkWIJmWKOcq0jUB07FWdkG_8Jye4/s320/cher.jpg)
Ingrediente:
Cantitate pentru 2 placinte medii
Pentru placinta cu cirese:
• 500 gr cirese proaspete, curatate de samburi
• 2-3 linguri zahar
• 1 lingura visinata
Pentru placinta cu visine:
• 500 gr visine proaspete, curatate de samburi
• 2-3 linguri zahar
• 1 lingura visinata
Pentru aluat:
• 400 gr faina
• 200 gr unt rece, taiat cubulete
• 50 gr zahar pudra
• 2 galbenusuri + 1 galbenus pentru uns
• 2-3 linguri zahar cu granule mari
Mod de preparare:
1. Pentru prepararea aluatului, amesteca faina cu untul pana ce obti un aluat sfaramicios.Adauga zaharul si amesteca.Adauga 2 galbenusuri si amesteca pana ce vei obtine un aluat omogen, adaugand apa rece daca este necesar.Infasoara aluatul in folie de plastic si pune-l la rece pentru 20 minute.
2. Incalzeste cuptorul la 190⁰C.Imparte aluatul in 4 bucati egale si intinde-le pe rand pe fiecare, atat de mari incat sa poti acoperi cele 2 vase medii pentru placinta (dar aluatul de la baza sa fie mai mare decat cel de sus).Aseaza cele 2 bucati de aluat mai mari la baza celor 2 vase.Pune umplutura in fiecare palcinta, apoi acopera placintele cu celelalte 2 bucati de aluat, apasand marginile pentru a se lipi.Fa taieturi deasupra celor 2 placinte si unge-le cu galbenus de ou.Coace-le timp de 35-55 minute pana ce aluatul devine crocant si auriu.In ultimele 10 minute de copt presara deasupra zahar cu granule mai mari.Lasa-le sa stea 10 minute inainte de a le servi.Se potrivesc foarte bine cu inghetata de vanilie.
Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu