![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-uZisgsNI99Wj9EIhWHT1kg94lG24WbhuiRekLWGklpqYl6qWXoKbzT80ePpU3rv2wQl1M26jNOtXnkiK1vowanxqOBwbnIKwZJ1TuhIiFzAeX9ASADkAuxBdMbuZ-0fIYWb5o-o1zX0/s320/spgbrnz.jpg)
Ingrediente si cantitati:
500 de grame de spaghete
150 de grame de branza Comte rasa (sau branza de burduf)
100 de grame de branza Roquefort
2 bucati de branza proaspata de capra
150 ml de smantana lichida
1 lingura cu boabe de piper, zdrobite
sare
Mod de preparare:
1. Intr-o oala cu capac, fierbe o cantitate mare de apa cu sare. Pune spaghetele si amesteca. Lasa-le sa fiarba clocotind bine, timp de 8-10 minute (gusta si decide daca sunt sau nu suficient de fierte, in functie de preferinte).
2. Intre timp, incalzeste smantana intr-o craticioara. Adauga branzeturile Comte si Roquefort maruntite, iar apoi pipereaza. Incalzeste compozitia la foc mic, amestecand totul pana ce se topesc branzeturile.
3. Intr-un vas de servire preincalzit, pune Crottinul ras, sosul facut din smantana si branzeturi si toarna peste el spaghetele scurse. Amesteca, presara piperul rosu si serveste imediat.
Sfat: Pentru aceasta reteta, alege spaghete de marime mijlocie. Aceasta reteta, bogata in calorii, din cauza branzeturilor, poate fi servita drept fel unic, cu o salata verde alaturi. Apoi, poti savura o salata de fructe proaspete.
Maestrul Tintarean Vasile va recomanda acest preparat
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu