vineri, 14 august 2009

Bors cu perisoare din peste










Ingrediente

1 kg peste,
1 morcov,
2 cepe,
2 cartofi,
1 legatura d patrunjel,
1 legatura leustean,
3/4 l bors,
1 1/2 l apa,
30 g pesmet,
20 ml ulei,
1 ou,
100 g faina,

Mod de preparare

Legumele (in afara) de cartofi se taie fideluta se pun la fiert in apa cu sare. Dupa 20 minute se adauga cartofii taiati cubulete. Pestele se spala, se scoate pielea, se scot oasele, se trece prin masina de tocat, se amesteca cu ou, pesmet, sare, piper, se amesteca totul bine si se lasa o ora la rece. Dupa ce a fiert bine zarzavatul, se adauga borsul clocotit si se lasa pe foc. Perisoarele se scot de la rece, se dau prin faina, se rotunjesc in palma si se lasa sa fiarba cateva minute in ciorba, la foc domol. Se ia de pe foc si se adauga leustean si patrunjel tocat fin.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu