vineri, 14 august 2009

Pastrav cu fasole verde



















Ingrediente:


5 pastravi
cate 3-4 linguri malai si faina
200 ml ulei pentru prajit
1 kg fasole verde sau 2 borcane fasole conservata
3-4 catei de usturoi
150 g maioneza
1/2 legatura patrunjel verde
sare


Mod de preparare:

  1. Cureti, eviscerezi si speli bine pastravii. ii lasi la scurs, apoi ii treci printr-un amestec de faina, malai si sare. ii prajesti in uleiul incins, la foc mic. Scoti pestii pe servetele si ii pastrezi la cald.
  2. Speli, cureti si rupi in bastonase pastaile de fasole. Le fierbi in apa cu putina sare, apoi le scurgi si le lasi sa se raceasca.
  3. Cureti usturoiul, il zdrobesti si il incorporezi in maioneza. Amesteci pastaile de fasole cu maioneza si, daca mai este nevoie, adaugi sare.
  4. Asezi pastravii pe farfurii si ii decorezi cu felii de lamaie. Portionezi salata de fasole verde si o presari cu patrunjel verde tocat marunt.
Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu