marți, 4 august 2009

Gulas de vita


















Ingrediente:

- Carne de vita preferabil, pulpa, cantitatea depinde de numarul de persoane pentru care ne pregatim sa gatim.
- Cartofi: pentru jumatate de kg de carne un kg de cartofi.
- Legume: morcovi, patrunjel radacina, ardei kapia, verde, gogosar, ceapa 4-5 bucati mari.
- Untura
- Sare, piper dupa gust.
- Ardei iute, chimion tocat.
- In functie de cantitate o cana sau de ex in pozele de mai jos o sticla de vin rosu.
- Chef de gatit si rabdare

Mod de preparare:
Ingredientele enumerate mai sus se toaca in bucati potrivite, cartofi eu ii toc de marimi diferite in sensul ca vor fii si mai mari si mai mici pt ca in timpul fierberii sa se sparga , astfel nu vom face o supa.
Se pune untura la incalzit, apoi carnea se caleste bine pana devine aurie, apoi se adauga legumele, ceapa, se mai pune un pic de apa pentru a nu se prinde si se lasa la calit. Dupa ce se calesc ingredientele, se toara apa, sa lasa la fiert apoi se adauga cartofii, si se lasa la fiert la foc mic. Cand se inmoaie cartofii, se adauga condimentele avand grija sa punem ardeiul iute doar la final.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu