vineri, 21 august 2009

Ceafa De Mistret Cu Legume








Ingrediente:

1 kg ceafa mistret (se poate folosi la fel de bine si ceafa de porc,
cotlet sau pulpa)
100 gr untura (sau 150 ml ulei)
2 morcovi mai mari ( 150 gr )
1 radacina patrunjel
30 gr telina
3 cepe (cca 100 gr)
2 foi dafin
200 ml vin alb sec sau demisec
1 litru supa de carne (2 cuburi de supa dizolvate intr-un l de apa)
300 ml smantana
1/2 lamaie
1/2 legatura patrunjel verde
faina
sare,
piper macinat
1 lingurita mustar dulce (daca nu aveti folositi cel clasic la care adaugati 1/2 lingurita zahar)


Preparare:

Carnea se taie felii de grosimea unui deget. Se sareaza, pipereaza si se presara cu un pic de faina pe ambele parti. Untura se pune la incins si carnea se prajeste la foc iute pe ambele parti. Se scoate intr-un alt vas si pe untura ramasa calim ceapa razuita impreuna cu morcovii, patrunjelul si telina razuita. Se stinge totul cu 200 ml vin si 200 ml supa dupa care se toarna peste carne.

Se adauga si restul de supa peste se adauga 2 foi dafin, coaja razuita de la 1/2 de lamaie si piper macinat. Se fierbe sub capac pana carnea se inmoaie ( daca mai e nevoie se mai adauga apa sau supa).

Cand carnea este fiarta adaugam peste urmatorul amestec : 1 lingurita de mustar dulce se amesteca cu zeama de la 1/2 lamaie si cu 300 ml smantana. Se toarna peste carne si se potriveste de gust cu sare si se pune si 1/2 legatura patrunjel tocat lasand sa dea un clocot.

Se serveste cu garnitura de orez.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu