marți, 4 august 2009

PUI IN SOS DE VIN ROSU




















Ingrediente:

1 pui (aprox 1,5 kg)
200 g ciuperci mici
1 ceapa alba
2-3 catei de usturoi
375 ml vin rosu
3-4 linguri de ulei
1 lingurita cimbru uscat
1 frunza de dafin
1 lingura unt
1 lingura faina
sare
piper
2 linguri patrunjel tocat

Mod de preparare:
Puiul se transeaza in 6-8 bucati si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie inalta. Se aseaza bucatile de pui cu pielea in jos in tigaie si se prajesc 5-7 minute pana se rumenesc. Se scot cu spumiera pe o farfurie si se lasa deoparte. Se varsa uleiul.

In aceeasi tigaie se incinge uleiul ramas,se pun ciupercile curatate si spalate si ceapa taiata pestisori. Se calesc pana se coloreaza usor.se reduce focul si se adauga usturoiul tocat marunt, vinul, cimbrul si frunza de dafin.

Se adauga bucatile de pui cu tot cu zeama pe care au lasat-o. Se lasa sa dea intr-un clocot la foc potrivit dupa care se reduce focul si se lasa pana fierbe carnea (aprox 10-15 min).

Intr-un vas mic se amesteca faina si untul cu o furculita pana se obtine un aluat. Dupa ce a fiert puiul se scoate din tigaie cu spumiera impreuna cu ciupercile si se pun la cald.

Se da focul mai mare si se inglobeaza in sosul ramas in tigaie aluatul obtinut din unt si faina. Se lasa sa dea intr-un clocot, amestecand continuu pana se leaga.

Carnea si ciupercile se aranjeaza pe un platou. Se toarna sosul pe deasupra iar restul se pune intr-o sosiera. Se presara cu putin patrunjel tocat si se serveste cald.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu