vineri, 21 august 2009

Iepure cu sos ragu
















Ingrediente:


1 kg carne
100 mg ulei
1 morcov
1 patrunjel
1 telina
1ceapa
o foaie de dafin
cite un virf de cutit piper si ienibahar
100 ml suc de rosii
100 ml vin alb sec
3-4 felii de lamiie
30 g faina
20 g zahar,
o ramura de cimbru
sare.

Mod de preparare:

Zarzavatul si ceapa , rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, in tot uleiul; se sting, apoi, cu 200 ml apa fierbinte, numai cit sa cuprinda zarzavatul. Carnea, taiata in bucati, se aseaza peste zarzavat si se lasa sa fiarba acoperita, la foc mic , intorcand-o din cand in cand in sos. Cand scade sosul, se mai completeaza cu apa, nu cu zeama de marinare, deoarece, fiind acra, intareste zarzavatul. Cand carnea este suficient de moale, se scoate din sos, iar acesta se trece prin sita de sarma inoxidabila sau prin alt aparat de presat.Se pun din nou in cratita, atat sosul cat si carnea, se adauga faina frecata cu sucul de rosii rece, vinul, piperul, ienibaharul, cimbrul, feliile de lamiie fara coaja alba si apa sau zeama de la marinare, daca este nevoie, ca sa rezulte cca 700-800 ml sos. Intr-o tigaie, se caramelizeaza zaharul, (maro-deschis) si se stinge cu 2-3 linguri de apa fierbinte, se lasa pina cand se topeste, apoi se amesteca cu sosul si se sareaza dupa gust. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 10 minute, ca sa se ridice uleiul. Se serveste rece ca fel intii. In acest sos, cind este strecurat, se pot pune 30-40 masline, impreuna cu toate celelalte ingrediente mentionate mai sus, se lasa in cuptor 20 minute, ca sa fiarba si maslinele si sa se ridice uleiul. Mancarea se serveste rece.


Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu