duminică, 2 august 2009

Spaghete marinaresti


Ingrediente si cantitati:

400 de grame de spaghete
3 kg de scoici de apa dulce
100 ml de vin alb sec
3 kg de scoici de apa dulce
3 linguri cu ulei de masline
3 catei de usturoi
1 legatura mare de patrunjel
cateva pistiluri de sofran (optional)
sare
piper


Mod de preparare:

1. Razuieste scoicile. Clateste-le de mai multe ori cu apa rece, amestecandu-le. Scurge-le, pune-le intr-o cratita de fonta, impreuna cu vinul, 1 catel de usturoi curatat si zdrobit, 4 fire de patrunjel si un praf de piper. Acopera totul.

2. Lasa scoicile sa se deschida, la foc potrivit, amestecand des, timp de circa 10 minute. Ia vasul de pe foc.

3. Cand scoicile s-au racit, inlatura cochiliile si strecoara zeama in care au fiert. Adauga-i sofranul, uleiul, restul de patrunjel tocat si 2 catei de usturoi tocati. Pastreaza totul la cald.

4. Fierbe 3 litri de apa cu sare. Pune spaghetele in apa clocotita si lasa-le sa fiarba 8-9 minute, clocotindu-le bine si amestecandu-le din cand in cand. Verifica daca au fiert, scurge-le si toarna-le intr-un vas mare, preincalzit. Adauga scoicile si zeama cu patrunjel. Amesteca si serveste imediat.

Sfat: Poti imbogati reteta, adaugand moluste, pe care le vei pune sa se deschida impreuna cu scoicile, creveti decorticati, stridii si rondele de calamar, rumenite in ulei.

Maestrul Tintarean Vasile va recomanda acest preparat

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu