marți, 4 august 2009

Ciorba cu afumatura acrita cu prune verzi















Ingrediente:

250-300 g costita afumata
700-800 g prune verzi mai maricele
1 ardei gras
1 rosie
1-2 morcovi
1 ceapa
50 g telina
1 cartof
1 patrunjel
50 g dovlecel
2-3 linguri faina
2 oua
2 linguri smantana
20 ml ulei
cateva fire de leustean
1-2 lingurite zahar
sare, piper, 2 cuburi sau 2 lingurite concentrat de costita afumata, pui sau vita

Mod de preparare:
Intr-o oala puneti la fiert in 3 litri de apa cu putina sare costita, dovlecelul si cartoful taiate in bucati mai mari.
Intr-o tigaie antiaderenta puneti uleiul si caliti ceapa tocata marunt, morcovul feliat, telina cubulete mici, rosia decojita si tocata marunt si ardeiul gras tocat. Adaugati si cuburile de concentrat. Dupa cateva minute adaugati totul peste ciorba.
In alta oala mai mica puneti prunele verzi la fiert intr-un litru de apa. Dupa ce fierb aproximativ 10 minute strecurati zeama direct peste ciorba si lasati-o la fiert, la foc mic cu capac, inca 20-30 minute.
Puneti intr-un castronel un ou intreg plus un albus si in supiera galbenusul ramas cu smantana. Adaugati in castronel faina, sare, piper si amestecati energic cu telul mic in forma de para (sau intr-un blender), dati focul foarte mic la ciorba si turnati compozitia de ou incet in oala. Cand zdrentele de ou sunt fierte coboara la fundul oalei aproximativ 5-6 minute. Adaugati 1-2 lingurite de zahar, leustean tocat, dregeti gustul de sare si piper si este gata.
In supiera amestecati galbenusul cu smantana, leustean tocat si puneti deasupra ciorba. E ceva nemaipomenit.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu