marți, 4 august 2009

TOCANITA DE FICAT DE VITA















Ingrediente:

-500 g ficat
-1 ceapa mare
-2 lingurite boia
-2 ardei mari
-5 catei usturoi
-2 rosii
-ciuperci(cam 100 grame)
-ghimbir,proaspat, ras
-sare, piper,pasta de ardei iute(la alegere)

Mod de preparare:
Se pune ceapa la prajit(se pune putina sare,putina, pt prajirea cepei),apoi boiaua,usturoiul, taiat feliute,ghimbirul.Dupa ce se prajesc toate, putin,se pune ficatul si ciupercile;cind se albeste ficatul,se pune piper,apoi rosiile,fara coaja,taiate patratele,cam de 1 cm.Se pune putina apa(cam 250 ml);se lasa la foc mic, cca 30 minute;se potriveste apoi de piper, sare, pasta de ardei iute.Daca mai e nevoie lichid,se pune putina apa fierbinte;se da totul citeva clocote.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu