marți, 4 august 2009

Rulada din carne de vita




















Ingrediente:

1 kg muschi de vita
200 gr ciuperci
200 gr sunculita
2 oua
100 ml smantana
150 gr cascaval
0 ceapa medie
Verdeata, sare, piper, condimente, sos de soia , ulei de masline

Mod de preparare:
Carnea de vita se taie in asa fel incat sa ramana cam de 1 cm grosime, se bate cu un tocator si se toarna peste ea sos de soia;
Ciupercile se taie in feliute subtirele, ca si sunculita;
Ceapa se toaca marunt iar cascavalul se da pe razatoare;
Se amesteca ciupercile, sunca, ceapa, cascavalul cu ouale si se adauga smantana, verdeata, condimente si sare dupa gust.
Se intinde carnea de vita si se toarna peste aceasta amestecul, dupa care se ruleaza
si se leaga cu ata speciala sau se folosesc “ace” metalice speciale pentru rulada din carne;
Rulada obtinuta se pune intr-o tava speciala la cuptor, punandu-se deasupra putin ulei de masline si condimente;
Se pune la cuptor la 200 de grade timp de o ora;
Dupa aceasta perioada se scoate de la cuptor,se stropeste usor cu vin rosu si se mai lasa la cuptor maxim 5 minute.Ca si garnitura se poate folosi legume sotate,cartofi taranesti sau piure de cartofi.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu