marți, 4 august 2009

Pui cu cartofi la tava















Ingrediente:

1 pui
4-5 cartofi mai mari
1/2 ardei gras rosu
1-2 morcovi
1 bucata mica de telina
1 rosie decojita
1 capatana de usturoi
50 g costita afumata
1 pahar vin alb (apa cu otet si 1 lingurita zahar)
20 ml ulei
cateva fire de verdeata
sare, piper, paprika

Mod de preparare:
Se spala puiul si se condimenteaza cu sare, piper, paprika. Intr-o tava puneti felii de morcov, bucatele de ardei gras si telina, verdeata, sare, piper, paprika. Asezati puiul intreg si introduceti in el bucati de morcov, ardei, telina si cativa catei de usturoi.
Langa pui asezati cartofi curatati si taiati bucati mai mari si catei de usturoi. Acoperiti puiul cu felii de costita si de rosie. Turnati deasupra uleiul, pudrati cu cimbru, turnati 300 ml apa si dati tava la cuptor la foc mic 60 minute. Din cand in cand stropiti puiul cu zeama din tava.
Dupa 1 ora scoateti tava, intoarceti puiul cu pieptul in jos, adaugati vinul si mai lasati 20 minute la cuptor. Intoarceti din nou puiul cu pieptul in sus, dati focul mai mare si lasati-l 10 minute la cuptor sa se rumeneasca frumos.
Asezati puiul intreg pe un platou, cartofii si legumele, garnisiti cu ardei rosu, foi de salata verde, felii de usturoi, frunze de patrunjel. Turnati deasupra si sos din tava.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu