luni, 17 august 2009

Ciorba de burta









Ingrediente:


4 l de apa.
1 kg de burta, un picior de vitel sau vaca.
Zarzavat de supa, doua foi de dafin, 10 boabe de piper,
un morcov, un patrunjel si o ceapa intreaga.
2 linguri de otet, doua galbenusuri, smintina, hrean,
sare si mujdei de usturoi.


Mod de preparare:

Se spala in mai multe ape si se curata cu sare, pina ramin albe, burta si piciorul.

Se pun la fiert in apa cu sare, cu un morcov, cu un patrunjel si o ceapa intreaga, foile de dafin, boabele de piper. Se lasa sa fiarba bine la foc potrivit.

Se scoate burta si, dupa ce s-a racorit, se taie in forma de taitei mai grosi, de asemenea si carnea de la picior. Se pun intr-o oala, se strecoara zeama in care a fiert si se lasa sa mai dea in citeva clocote.

Se bat galbenusurile cu doua linguri de otet (sau cu o jumatate de lamiie) si se amesteca incet cu zeama din oala.

Se gusta de sare si de otet si se serveste fara sa se mai puna pe foc. Se rade hreanul, se pregateste mujdeiul si se pun in boluri separate la masa, alaturi de un alt bol cu smintina, la indemina comesenilor, pentru a-si drege ciorba dupa gust.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu