vineri, 7 august 2009

Pasca in straturi



















Ingrediente:

Aluat:
1 ou
50 g margarina
2 linguri smantana
faina cat cuprinde , coca sa fie foarte foarte moale
Crema:
1 kg branza de vaci(strecurata foarte bine)
1 praf de copt
300 g zahar
1/2 pachet unt
8 oua
200 g smantana (strecurata in tifon pe faina de porumb)
1 lingura faina
2 linguri gris
4 plicuri zahar vanilat
coaja de lamaie
50 g mac
50 g nuca de cocos
50 g nuca prajita
4 linguri zahar pudra
3 linguri cacao
stafide
esenta de rom
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare:
Blatul:
se incorporeaza ingredientele, tapeteaza tava detasabila pe fundul tavii s pe pereti.(un strat foarte subtire)

Galbenusele se amesteca cu un varf de are si se lasa 1/2 ora, dupa care se mixeaza cu zaharul.
Branza se da pe robot la care se adauga untul,galbenusele cu zaharul, faina, grisul, praful de copt, zaharul vanilat, smantana.la final se incorporeaza 4 albuse batute spuma cu o lingurita zeama de lamaie si un praf de sare.
Aceasta compozitie se imparte in 3 vase:
- in primul vas se adauga cacao si esenta de rom, si se asterne in tava
Peste acest strat se asaza un strat de stafide
- In al doilea castron se adauga mac, se asrterne in tava peste primul strat
- In al ttreilea castron se adauga nuca de cocos, stafide coaja de lamaie, cateva picaturi de esenta de vanilie, se asaza peste stratul u mac si se da la coptin cuptorul incins(eu am realizat o cruce din stafide, se pot folosi bucatele de caise confiate)Se coace cam o ora si jumatate, depinde de cuptor.
- Cu 15 minute inainte sa fie gata, se adauga
2 albuse (ramase) batute spuma cu zaharul pudra, o ligurita de zeama de lamaie si nuca prajita, macinata.
Pralina trebuie sa fie uscata. Se inchide cuptorl si se mai lasa cateva minute. (sepoate rade ciocolata, sub forma de cruce)Se scoate din cuptor, se lasa in tava pana se raceste, apoi se asaza pe un platou rotund.


Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu