marți, 4 august 2009

Ficat de vitel cu felii de costita si cartofi













Ingrediente:

100 g costita afumata
500 g ficat de vitel
1 kg cartofi
100 g unt
15 g faina
30 ml vin
2-3 fire de patrunjel
1/2 lamaie
1 foaie de dafin
sare
piper

Mod de preparare:
Se curata cartofii, se spala, se taie in cubulete si se inabusa 10-15 minute cu 50 g unt, 150 ml apa si un praf de sare. Se spala ficatul si se taie in felii de 2 cm. Bucatile de ficat se presara cu sare si se condimenteaza dupa gust, se trec prin faina si se rumenesc pe ambele parti in unt fierbinte, adaugand si foaia de dafin. Cand sunt gata, se scot si se pastreaza la cald. Se taie costita in felii subtiri, care se prajesc putin in untul ramas de la ficat, apoi se asaza impreuna cu ficatul pe marginea unei farfurii, iar in mijloc se pun cartofii. In tigaia cu unt ramas de la prajit se pun vinul si se fierbe putin. Se taie cratita de pe foc, se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza. Sosul se toarna peste cartofi si se omogenizeaza. Sosul se toarna peste cartofi si se presara peste cartofi si se presara patrunjel tocat marunt.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu