vineri, 14 august 2009

Bors pescaresc















1 kg peste marunt;

1 kg peste mai mare;
2 morcovi;
1 patrunjel;
2 cepe;
2 cartofi;
sare, piper; leustean taiat fin;
3/4 litru bors;
2 litri apa;
2 rosii;

Modul de preparare:

Zarzavatul (în afara de cartofi) se taie fideluta si se pune la fiert în apa cu sare si piper. Când este aproape fiert se adauga cartofii taiati cubulete si pestele mic. Se lasa sa fiarba circa 25 de minute, împreuna cu pestele mic, dupa care se strecoara.Supa se pune din nou la fiert si, când clocoteste, se adauga pestele mare, portionat în bucati potrivite. Se lasa sa fiarba circa 10 minute dupa care se adauga borsul. Se mai dau câteva clocote dupa care se serveste presarat cu leustean tocat fin. Se poate acri, in loc de bors, cu zeama de varza.


Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu