marți, 4 august 2009

Felii de vita cu sos de vermut alb
















Ingrediente:

800 - 1000 grame de carne de vita
100 ml vermut alb
2-3 linguri de ulei de masline
1 ceapa de marime medie
2 catei de usturoi
zeama de la 1/2 lamaie
100 de grame de smantana
1 lingura rasa de amidon alimentar
sare, piper

Mod de preparare:

Se incinge uleiul de masline si se trag la tigaie feliile de carne. In timpul prajirii, se condimenteaza carnea cu sare si piper, pe rand, pe ambele fete. Odata ce carnea se rumeneste usor, se scoate si se pastreaza la cald.

In grasimea ramasa in tigaie (alegeti un vas destul de incapator) se caleste rapid ceapa taiata marunt, amestecand continuu. Se adauga feliile de carne si se stinge cu vermutul.
Se adauga zeama de lamaie si se fierbe acoperit, pe foc mic, adaugand cate putina apa fierbinte cand sosul scade prea mult. Perioada de fierbere depinde de fragezimea carnii, la mine a fost gata in aproximativ 45 de minute. Cand carnea este bine facuta, se amesteca omogen amidonul cu smantana si se adauga in sos, deodata cu cei doi catei de usturoi zdrobiti, omogenizand. Se lasa sa dea cateva clocote (daca e prea consistent sosul mai adaugati putina apa fierbinte), se potriveste gustul sosului cu sare si piper.

Se aseaza pe farfurii felii de carne, se acopera cu sos si se presara cu patrunjel verde tocat. Se serveste mancarea cu o garnitura la alegere - noi am mancat cu orez facut foarte simplu, dar merge bine si cu tagliatelle, piure de cartofi.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu