luni, 3 august 2009

Tocanita Secuiasca

Ingrediente:
500 g carne de porc semigrasa
1 kg de varza acra taiata ca fideaua
2-3 linguri untdelemn
o ceapa
boia dulce sau pasta de ardei
marar
cimbru
o foaie de dafin
piper
ienibahar




Mod de preparare:

Ceapa taiata marunt si carnea taiata in bucati potrivite se calesc 5-6 minute intr-o cratita cu untdelemn, la foc mic, adaugind apoi o 1/2 linguirta cu boia dulce sau pasta de ardei. Dupa aceea se adauga varza spalata si stoarsa si 200 ml apa, lasind sa fiarba acoperite la foc mic, completind din cind in cind lichidul si amestecind mai des, ca sa nu se arda varza. Se pune foaia de dafin, 1/2 lingurita cu piper si un virf de lingurita cu ienibahar, o ramura de cimbru si marar verde sau uscat. Cind toate sint fierte, mincarea nu trebuie sa aiba prea mult sos. La masa, tocana se poate servi si cu smintina.

Maestrul Tintarean Vasile va recomanda acest preparat

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu