marți, 4 august 2009

Sote de vita a la Stroganoff















Ingrediente:

muschi vita 0,800 kg
Ulei 100 ml
Ceapa uscata 0,200 kg
Ciuperci proaspete 0,500 kg
Bulion 20 g
Piper 3 g
Boia de ardei 3 g
Smântâna 0,250 kg
Cartofi 0,700 kg
Mustar picant 30 g
Usturoi 10 g
Patrunjel verde 1 leg.
Sare 30 g
Unt 50 g

Mod de preparare:

Carnea se spala, se scurge si se taie felii si pe urma fâsii subtiri de cca. 3 cm lungime. Se caleste în ulei 5-6 minute, întorcându-se pe toate partile si se scoate în alta cratita. În uleiul ramas se caleste ceapa curatata, spalata si taiata marunt. Se rumeneste putin, se stinge cu bulion, boia, zeama de oase sau apa fierbinte 600 ml, se introduce carnea, piperul si celelalte condimente si usturoiul taiat marunt. Se lasa toate la un loc sa fiarba 1 ora. Ciupercile se curata de pielite, se spala în mai multe ape, se taie felii si se calesc în unt pâna scade zeama care o lasa, cca.15 minute si se adauga mustarul si smântâna. Se fierb 2-3 clocote si se amesteca cu carnea si celelalte componente. Se serveste cu verdeata tocata marunt pe deasupra, cu garnitura de cartofi natur. Timp de preparare 2 ore. Se preteaza vin roze sau rosu.

Maestrul Tintarean Vasile va doreste pofta buna.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu