duminică, 2 august 2009

Spaghete al tonno


Ingrediente:
1 conserva de ton,
1 pachet de spaghete,
½ kg suc de rosii,
3-4 fire de patrunjel verde, sare, piper,
3 catei de usturoi,
½ lingurita busuioc uscat,
100 gr cascaval ras.







Mod de preparare: Se desface conserva de ton, se scurge intr-un castronas, se toarna uleiul din conserva intr-o tigaie in care se prajeste usturoiul taiat bucati mari. Se scoate dupa vreo 2 - 3 minute, se adauga tonul, se stinge cu sucul de rosii potrivindu-se de sare si piper. Dupa vreo 5 - 6 minute se presara si busuiocul. In tot acest timp se pun la fiert spaghetele in apa cu sare si un stropn de ulei ca sa nu se prinda de fundul oalei spaghetele. Dupa ce au fiert, se strecoara, se clatesc in apa rece si se asaza intr-un vas mai mare. In mijoc se toarna sosul, se presara cascavalul ras si la urma patrunjelul. Se pot servi imediat, insotite de un pahar de vin rosu.

Maestrul Tintarean Vasile va recomanda acest preparat

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu